Kamae=position

Postat: 2015/11/07 av yamabushisweden i Uncategorized

image image image

Kamae=Kroppshållning/attityd.

I våran attityd till saker kan oftast ses en kroppshållning. Här ovan är från vänster en traditionel kampposition som liknar den många arter utgår ifrån. Vi jobbar med den som ett angrepp och börjar öva ett försvar mot det. I mitten ser ni våran Bujinkan KUMA dojos tolkning av ”Ichi moni no kamae”. I den högra bilden ser du ett rakt slag som vi företrädelsevis utför det. Rörelse liknar även den som används för att stoppa en angripare i form av en gard/blockering och kallas då ”sköld och svärd”. Om vi utför det som ett slag så rekylerar armen tillbaka för att snabbt kunna slå igen.

Vi lägger stor vikt på att jobba med en solid ”kamae”, dvs i den positionen du kan utveckla kraft. Alltså måste fötter, höft och axlar vändas åt samma håll. Pröva att knuffa en bil genom att gå på sidan eller med ena foten pekande snett bakåt och se hur stark och snabb du är!!!

Välkommen att pröva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s